Een bevroren Noord-Hollands kanaal, bedekt met sneeuw langs de Purmerdijk te Purmerend Na de winter van 2012 hoopten velen op een herhaling daarvan in 2013. Zover kwam het niet, maar het scheelde weinig. Aan de Purmerdijk was het een aardig vergezicht over een bevroren Noord-Hollands kanaal, bedekt met sneeuw.


16 januari

Enorme klompen ver-ijste sneeuw aan een buitenlands rijtuig van een internationale trein op A'dam CS Zoals inmiddels gewoon geworden is werd ook dit keer de treindienst aangepast. Wie echt denkt dat treinen geen last hebben van barre weersomstandigheden: deze klompen ijs en ijspegels hingen aan een rijtuig van een internationale trein in Amsterdam CS.

Door de snelheid wordt de sneeuw samengeperst tot ijs met een geweldige dichtheid. Als je een klomp ter grootte van slechts een tennisbal op het perron ziet liggen, moet je vooral niet in de verleiding komen die 'even' weg te schoppen. Het gewicht is enorm.

Veel zon, veel sneeuw, een prachtige winterdag in Soest aan de Grote Melmweg Aan de Grote Melmweg in Soest was het een prachtige winterdag met veel zon en sneeuw voor zover het oog reikt.