Zeer donkere lucht in het noordwesten Op 1 dag na exact 3 jaar na het noodweer van 17 juli 2004, was het 16 juli 2007, na vele zeer zwakke onweersbuien en veel onweer op afstand, goed raak. Het constante gerommel trok ons (broer en ik) al snel naar de zolder.
Het gehele blikveld, oostwesten - noorden was gitzwart gekleurd: het was duidelijk wat er op komst was.

Nadering van het front Nu richting het noorden, ongeveer anderhalve minuut later:

Rolwolk nadert Een woeste kruising tussen een rolwolk en shelfcloud werd zichtbaar: onder de wolk was werkelijk van alles gaande...

Shelfcloud in beeld Het geheel leek iets van richting te veranderen: ook in het noorden werd de shelfcloud nu snel beter zichtbaar.

In stilte naderde het noodweer In een akelige stilte kwam het geheel naderbij: ik heb dit schouwspel nu al meerdere malen mogen aanschouwen, maar het blijft keer op keer een adembenemende ervaring, waarbij je je als mens erg klein en nietig voelt.

Panoramisch uitzicht op shelfcloud Richting het noorden was een bijna panoramisch uitzicht op de shelfcloud mogelijk:

invallende duisternis door bui Slechts enkele momenten later: ik heb bij deze bui de belichting van de camera express met rust gelaten, om zo de duisternis die dergelijke buien veroorzaken, zo goed mogelijk vast te leggen.

Wind neemt toe en regen nadert Langzaam begon de wind toe te nemen, en kwamen ook de eerste spetters naar beneden, waardoor verder fotograferen snel onmogelijk werd.